středa 29. ledna 2014

ME v biatlonu NMnM

FRANCOUZI CLAUDE A BEGUE JSOU FAVORITY STŘEDEČNÍHO ZÁVODU JUNIORŮ

Fabien Claude (FRA)
Fabien Claude (FRA)
Dva francouzští junioři Aristide Begue a Fabian Claude patří k hlavním favoritům středečního úvodního závodu juniorů na 15 km v mistrovství Evropy v Novém  Městě na Moravě. Oba před rokem získali titul juniorských mistrů světa v rakouském Obertilliachu. 
Begue vyhrál vytrvalostní závod a Claude si doběhl pro zlatou medaili ve sprintu. Závod juniorů startuje ve Vysočina Areně ve 13:30.
Už v 10 hodin se vydají juniorky na 12,5 km dlouhou trať. Tíhu hlavní uchazečky o prvenství nese Ruska Uljana Kaiševová. Před rokem posbírala všechny tři individuální tituly juniorské mistryně světa a k tomu přidala zlato i jako finišmanka vítězné ruské štafety. Její výhodou v nadcházejícím závodě bude startovní číslo 37, neboť uzavře silnou druhou nasazenou skupinu nejlepších biatlonistek.
S číslem 1 se v závodě juniorů vydá na trať český junior David Tolar, zbývajícími třemi členy domácí reprezentace budou Adam Václavík (st. číslo 42), Tomáš Vojík (59) a Jan Burian (75). Celkem do závodu zasáhne 77 juniorů.
Z kvarteta českých juniorek se nejvíce očekává od Jessici Jislové, která ve druhé skupině vyrazí na trať s číslem 29. O půl minuty před ní odstartuje druhá z loňského světového šampionátu Ukrajinka Julia Žuravoková. V první skupině s číslem 7 se vydá do závodu bývalá běžkyně na lyžích Lucie Charvátová. Ve třetí skupině je nasazena Kristýna Černá a čtvrtou českou biatlonistkou bude Nikola Bitnarová.

Jiří Pošvář

Žádné komentáře:

Okomentovat