pondělí 27. ledna 2014

NĚMEC GRAF A NORKA HORNOVÁ BUDOU FAVORITY MISTROVSTVÍ EVROPY

Absolutní světová elita sice vzhledem k blížícím se olympijským hrám v Soči dala před evropským šampionátem na Vysočině přednost ladění formy. Ve startovním poli ale nebudou chybět biatlonisté, kteří startují pravidelně v seriálu Světového poháru. 
A stejně jako Lea Johanidesová a Michala Krčmář zasáhnou do bojů i někteří další biatlonisté v zahraničních reprezentacích, kteří už mají rezervovány letenky do Soči. Hlavními hvězdami budou na základě výsledků v této sezoně Němec Florian Graf a Norka Fanny Welle-Strand Hornová. Čtyřiadvacetiletý Graf je momentálně ve Světovém poháru se ziskem 94 bodů na 43. místě průběžného hodnocení Světového poháru. V Novém Městě se mu vede zatím se střídavými úspěchy. Před dvěma lety ve Světovém poháru skončil na 7. místě. Před rokem na mistrovství světa ale byl až čtyřicátý v individuálním závodě.

V německé reprezentaci bude jedním z uchazečů o medaili třiadvacetiletý Benedikt Doll, který v lednovém Poháru IBU v italském Rindnaun skončil druhý. Jeho dosud nejlepším výsledkem je 6. místo na loňské olympijské generálce v  Soči.

Norka Hornová je momentálně ve Světovém poháru na 35. místě. Pětadvacetiletá studentka z Osla už startovala třikrát na mistrovství světa. Před rokem na Vysočině zasáhla do tří závodů světového šampionátu. Jejím nejlepším umístěním bylo 35 místo ve sprintu.

V předběžných startovních listinách je přes dvacet závodníků, kteří bodovali v letošním ročníku Světového poháru. Takže se mohou diváci těšit na kvalitní souboje.
Jiří Pošvář

Více informací o mistrovství naleznete zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat